Andre udstillere

Forrige  Næste
<< Forrige
  
Næste >>

 

Jeg er overvejende inspireret af surrealismen, blandt mange andre af Magritte, Dali og de Chirico. Maleteknisk er jeg optaget af renæssancens klassiske maleteknik, den Flamske metode. Jeg ser mig selv som moderne surrealist med rødder i den klassiske europæiske maletradition.

p Jeg er født i Danmark (Sjælland) og opvokset i Tyskland. Efter endt skolegang i Tyskland kom jeg i lære som tapettegner i Hamburg. I Danmark, hvortil vi flyttede tilbage igen, blev jeg siden uddannet som reklametegner. Efter en årrække som tegner, Art Director og grafisk designer på reklamebureauer i Frederikshavn, Aalborg og København, fulgte en periode som freelance illustrator. Derefter tog jeg springet som kunstner. Mit første atelier, som jeg delte med andre kunstnere, lå på Nørrebro i København. I 1999 debuterede jeg hos Galerie Wolfsen i Aalborg, og siden har jeg deltaget på mange udstillinger i Danmark og også nogle få i udlandet. Min kunst er repræsenteret i flere internationale kunstbøger. Jeg er medlem af AOI (Society for Art of Imagination), en international kunstnersammenslutning, stiftet i England.

Jeg bor sammen med min kone på halvøen Gjøl nær Aalborg, hvortil vi flyttede i 1999. Her arbejder jeg dagligt i mit atelier i vores gamle lade, der siden 2017 også rummer et galleri.

 

”Det kræver imidlertid blot et enkelt øjekast, før man får øje på et andet af Danny

Heinrichts referencepunkter: den klassiske surrealisme, som man f.eks. finder den hos Salvador Dali. Den tilsyneladende realisme punkteres af objekter og fænomener, som ikke hører hjemme i det gængse landskabsmaleri. Især ynder Danny Heinricht at introducere ”huller” ind til et murværk, som var landskabet kun en slags tapet, der kan skrælles af efter forgodtbefindende. Et andet middel til at dementere den tilsyneladende illusionisme er at lade fliselignende byggeklodser dukke op midt i det hele, som om maleriet er et igangværende puslespil, der blot venter på at blive samlet eller omvendt er i gang med at blive pillet fra hinanden igen.

Et tredje surrealistisk virkemiddel, Danny Heinricht benytter sig af, er at lade objekter dukke op i billedet, som ikke har noget med motivet af gøre. Fremmedelementer fra en anden kontekst som legoklodser eller ludobrikker, der optræder som stand in´s for de mennesker, der befolker traditionelle landskabsbilleder. Dertil skal tilføjes endnu et surrealistisk trick: at overdimensionere enkelte objekter. Vi ser således gigantiske jordbær og kirsebær, enorme tulipaner og fabelagtigt store origami-fugle svæve rundt på lærredet i et oplagt brud på tyngdekraften.

Fos os beskuere er det helt og aldeles pragtfuldt. Vi kan beundre hans upåklagelige og klassisk funderede teknik og i samme åndedrag fryde os over, hvordan han i samme åndedrag vender op og ned på det hele. Det er en skøn tur, denne lystrejse i Danny Heinrichts forunderlige univers.”

- Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen (Uddrag)

 

 

 

 

Copyright © 2025 - Påskeudstillingen